• Hoofdsponsor HMC Raamsdonksveer

 • Schoolhandbaltoernooi opnieuw een groot succes

  5 jan 2024
 • Vrijdag 5 januari organiseerde HMC de vijfde editie van het schoolhandbaltoernooi. Nog voor de herfstvakantie verstuurde HMC de uitnodiging voor het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi naar alle basisscholen in de gemeente Geertruidenberg. Al snel stroomden de aanmeldingen binnen. Maar liefst 22 teams, in totaal 178 kinderen, schreven zich in voor het toernooi. Daarom besloten we om het toernooi te verdelen in twee dagdelen: in de ochtend speelden de groepen 3 t/m 6 en in de middag groep 7 en 8.

  Ochtendprogramma (groep 3 t/m 6)
  Vanaf 8.45 uur waren de jongste teams welkom in sporthal Dongemond. Na zich omgekleed te hebben volgende een welkomstwoord en speluitleg, gevolgd door een gezamenlijke warming-up voor alle kinderen. Om 9.30 uur gingen de eerste wedstrijden van start. Er werd gespeeld in drie poules en in elke poule namen vijf teams het tegen elkaar op. Zo was er een poule voor groep 3+4 , een poule voor groep 5 en een poule voor groep 6. HMC had de grote zaal opgedeeld  in drie speelvelden en daarnaast was de kleine zaal ingericht voor het geven van een handbalclinic. Deze clinic werden gegeven door ervaren HMC jeugdtrainers. Het plezier en enthousiasme spatte ervan af. Ook was er veel aanmoediging vanuit ouders en grootouders die in grote getalen waren meegekomen en voor volle tribunes zorgden. Nadat alle teams vier wedstrijden en een handbalclinic achter de rug hadden, kwamen de volgende winnaars uit de bus:

  Groep 3/4:          De Oranje Leeuwtjes (basisschool De Vonder)
  Groep 5 :             De Wilsdonck Kanjers (basisschool De Wilsdonck)
  Groep 6 :             Sportivo (basisschool De Hoge Waai)

  Tijdens de prijsuitreiking ontvingen alle deelnemers een medaille en snoepzak. Per poule was er voor het winnende team ook nog een mooie beker.

  Middagprogramma (groep 7 en 8)
  Vanaf 13.15 uur waren de oudste teams aan de beurt. Na de uitleg en de gezamenlijke warming-up gingen om 14.00 uur de wedstrijden van start. Deze keer was er maar één poule met daarin zeven teams. Dat betekende een vol programma met maar liefst zes wedstrijden per team. Daarna werd er aan het eind van de middag tussen de nummer 1 en 2 een alles beslissende finale gespeeld. Ook in de middag liep Sporthal Dongemond weer over van enthousiasme, sportiviteit, fanatisme en vooral veel spelplezier. Uiteindelijk waren het de Schoof Sensatie (basisschool De Schoof) en De Biekanjers (basisschool De Biekorf) die het in de finale tegen elkaar moesten opnemen. De drie kleine velden werden in een mum van tijd omgebouwd naar een groot handbalveld waarop ook normale handbalwedstrijden plaatsvinden. De tribunes waren bomvol en onder luid gejuich werd er een spannende finale gespeeld. De Biekanjers wisten de finale uiteindelijk met 4-2 te winnen. Na de finale was het wethouder Annemiek de Rooij, die tijdens de prijsuitreiking alle deelnemers een medaille omhing en het winnende team een prachtige trofee overhandigde.

  Geslaagd toernooi
  Het organisatiecomité van HMC kijkt terug op een heel geslaagd toernooi. Dit was niet mogelijk geweest zonder de vele vrijwilligers van HMC en de aanwezige EHBO’ers en wil hen daar dan ook hartelijk voor bedanken. Tevens bedankt HMC Richard en Miranda, de uitbaters van sporthal Dongemond, en de gemeente Geertruidenberg voor hun support!